Societat 01/03/2018

Medi Ambient localitza sis camps de golf on es regava amb aigua provinent dels aqüífers

Segons 'Diario de Mallorca', els agents mediambientals del Govern han detectat deu pous d'aigua potable i la llei obliga a regar els camps de golf amb aigua completament depurada

Ara Balears
1 min
Medi Ambient localitza sis camps de golf on es rega amb aigua potable

PalmaLa Conselleria de Medi Ambient ha fet inspeccions en diferents camps de golf de l'illa i ha determinat que sis d'aquests utilitzaven aigua potable per al reg. De moment s'han tancat dos d'aquests sis pous il·legals, un d'ells a Camp de Mar (Andratx), en què es consumien 7.000 metres cúbics d'aigua potable diaris. La Conselleria els ha imposat una sanció de 250.000 euros.

Segons que informa 'Diario de Mallorca', les inspeccions s'han fet durant els mesos d'estiu dels últims tres anys i se n'ha extret que en aquests camps s'havia desenvolupat un sistema de gestió de l'aigua que barrejava aigua depurada amb aigua potable del subsol. Aquesta pràctica suposava un estalvi ja que no havien de fer front a les despeses del consum d'aigua depurada.

Les inspeccions es varen dur a terme arran de la detecció d'un descens considerable del volum dels aqüífers de l'illa durant els mesos de temporada alta.

stats