Societat 20/06/2019

Campos gestionarà el nou aparcament públic del Parc Natural del Trenc

L'espai, que s'obre aquest divendres, podrà acollir un màxim de 497 vehicles

Ara Balears
2 min
Campos gestionarà el nou aparcament públic del Parc Natural del Trenc

PalmaLa Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca en funcions ha cedit a l'Ajuntament de Campos la gestió del nou aparcament públic, que podrà acollir un màxim de 497 vehicles, cosa que reduirà un 40% el trànsit en aquest espai protegit. L'Ajuntament, a través de la batlessa, Xisca Porquer, ha anunciat que la plataforma d'estacionament obrirà les portes aquest divendres, 21 de juny, i que demanarà a la conselleria de Mobilitat que avanci l'entrada en servei del bus llançadora, previst per a l'1 de juliol.

Segons ha informat la Conselleria de Medi Ambient, a través d'un comunicat, el conveni acordat entre les dues administracions estableix que els beneficis que generi l'aparcament, conegut com na Barralina, s'hauran de revertir de manera finalista en la gestió i la conservació del parc. A més, serà el consistori campaner el que s'encarregarà de netejar la zona i la platja del municipi.

Com expliquen des de Medi Ambient, la setmana passada es va constituir la comissió de seguiment del conveni, que està formada per representants del govern municipal i de la Conselleria. L'objectiu serà, entre d'altres, acordar els projectes que l'Ajuntament executarà en el parc. De moment, el consistori campaner condicionarà un carril per a vianants al camí que connecta l'aparcament amb el nucli urbà de les Covetes, on s'eliminaran les places d'ORA "per tal de garantir més seguretat, el trànsit rodat i disminuir el risc d'incendis forestals", asseguren en el comunicat.

Altrament, l'aparcament públic només podrà oferir aquest servei i no se'n podrà modificar el nombre de places disponibles, cosa que facilitarà la presència gratuïta del transport públic. D'altra banda, tant el govern municipal com la Conselleria s'han compromès a coordinar el personal que desenvolupi tasques a l'aparcament i el parc natural, a més de senyalitzar els aparcaments i el camí per a vianants.

Informar sobre el nivell d'ocupació

Per la seva part, l'Ajuntament ha anunciat que demanarà la instal·lació d'un panell informatiu al desdoblament de la carretera Campos-Llucmajor per tal d'informar de la situació d'ocupació del nou aparcament. "Pensam que, en situacions d'ocupació total del pàrquing, potser una bona eina per evitar desplaçament inútils a la gent que vulgui arribar al Trenc quan realment no podrà trobar aparcament", explica la batlessa.

La zona del parc natural del Trenc, després d'obrir-se Na Barralina, tendrà una capacitat per rebre 897 vehicles: 487 a la zona de ses Covetes (Na Barralina) i 400 a la zona de na Tirapèl, àrea d'estacionament que té entrada des de la carretera Campos-Colònia de Sant Jordi.

stats