Societat 12/03/2018

Una campanya del Consell vol prevenir incendis urbans als municipis

La iniciativa pretén conscienciar els ciutadans de les mesures de protecció existents i ensenyar-los a reaccionar davant una emergència

Ara Balears
1 min
La campanya inclou xerrades escolars de prevenció i simulacres d'evacuació per incendis, entre d'altres iniciatives.

PalmaEl Consell de Mallorca ha posat en marxa una campanya de prevenció d'incendis urbans en els municipis. L'objectiu és formar i conscienciar els ciutadans sobre les mesures de protecció que poden adoptar per evitar accidents i reaccionar davant possibles emergències.

El conseller del Desenvolupament Local de la institució insular, Joan Font, ha assegurat que la prevenció "ha d'arribar a la ciutadania amb missatges o mesures d'autoprotecció, per evitar sinistres i salvaguardar les seves vides".

La campanya va començar el febrer amb una primera fase dirigida a 20 municipis de l'illa amb una població inferior a 3.000 habitants.

La iniciativa acull activitats orientades a formar i informar els ciutadans sobre les mesures d'autoprotecció que poden prendre per evitar accidents, incloses les accions referides a situacions d'emergències.

En primer lloc s'han programat xerrades de prevenció destinades a centres de dia, associacions, departaments municipals i la població en general.

També s'han preparat tallers sobre l'ús d'extintors dirigits a associacions, departaments municipals i al professorat dels centres docents.

Finalment s'han organitzat xerrades escolars de prevenció, simulacre d'evacuació per incendis i visites a parcs de bombers dirigides als alumnes dels centres escolars.

stats