Societat 06/07/2020

Calvià és el municipi de l'Estat amb més banderes de qualitat a les seves platges

Ha aconseguit 15 certificats atorgats per l'Institut per a la Qualitat Turística Espanyola

Ara Balears
1 min
La platja de Palmira de Peguera, a Calvià.

PalmaCalvià és el municipi de l'Estat amb més banderes de qualitat a les seves platges, després d'haver-ne rebut 15 aquest dilluns. La ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, María Reyes Maroto, ha lliurat els certificats al batle calvianer, Rodríguez Badal, durant un acte a Madrid, segons ha informat el Consistori.

El distintiu, atorgat per l'Institut per a la Qualitat Turística Espanyola, s'ha donat a les platges de la Buguenvíl·lea, les Illetes, Cala Comtessa, Portals Nous, l'Oratori, el Carregador (Palmanova), la platja de Palmanova, Son Maties, Magaluf, Cala Vinyes, les Penyes Roges (el Toro), Santa Ponça, la Romana (Peguera), Torà (Peguera) i Palmira (Peguera).

El batle ha explicat que guanyar les banderes "reflecteix el que suposa per al municipi la qualitat –en general– i per a les platges", i ha afegit que "continuam treballant per mantenir-la". Enguany, a més, cal sumar-hi un altre distintiu, el de la seguretat, segons ha comentat Rodríguez.

L'Ajuntament de Calvià ha decidit apostar per aquest distintiu perquè respon als paràmetres de qualitat que cerca el municipi amb les seves platges i amb el full de ruta del Pla estratègic de litoral del Consistori.

Cal recordar que les platges de les Balears varen obtenir 38 banderes blaves, sis menys que l’any passat. Per illes, Mallorca ha rebut un total de 25 banderes blaves, quatre menys que l'any passat; Eivissa n'ha rebut vuit, dues menys de l'any passat, i Menorca n'ha rebut cinc per segon any consecutiu. En el conjunt de l'Estat, 589 platges de 233 municipis han obtingut la bandera blava, com també 94 ports esportius.

stats