Societat 11/05/2021

Calvià instal·la dispositius per evitar que els ocells s'ofeguin als safareigs de la finca de Galatzó

Es tracta de plataformes que suren a l'aigua perquè les aus puguin sortir-ne, eixugar-se i reprendre el vol

ARA Balears
1 min
Una de les plataformes per evitar que els ocells s'ofeguin en els safareigs de la finca pública de Galatzó.

PalmaTècnics de l'Ajuntament de Calvià i del projecte Aquila a-LIFE varen instal·lar el cap de setmana passat dispositius per evitar que els ocells s'ofeguin als safareigs de la finca pública de Galatzó, segons ha informat aquest dimarts el Consistori. Es tracta de plataformes fetes amb materials reciclats que suren a l'aigua perquè les aus puguin sortir-ne, eixugar-se i reprendre el vol.

Els safareigs i les bases de reg són un reclam per a la fauna, especialment per als ocells esgotats i ferits que de vegades no poden sortir de l'aigua i acaben ofegats. L'objectiu dels dispositius és reduir la mortalitat, tant de les aus que viuen a la zona tot l'any com les que hi passen durant la migració. De fet, cada any més de 150 milions d'aus migratòries de més de 235 espècies diferents passen per les Balears durant la primavera i la tardor, segons ha informat el Consistori.

El tinent de batle de Medi Ambient de l'Ajuntament de Calvià, Rafel Sedano, que va participar en la instal·lació dels dispositius, ha dit en el comunicat que el Consistori té "sensibilitat" per la protecció de les aus, i que per això aposta per la conservació dels hàbitats que donen cabuda a les espècies migrants i les que hi resideixen tot l'any.

El projecte Aquila a-LIFE treballa per garantir l'evolució natural de la població de l'àguila cuabarrada (Aquila fasciata), reintroduïda a Mallorca després de desaparèixer per la persecució que va patir especialment durant els anys seixanta i setanta.

stats