Calvià
Societat 17/01/2024

Calvià continua fent feina per tornar a la normalitat després del ciberatac

L'Ajuntament ha recordat que els certificats de residència es poden obtenir a l'Ajuntament mateix, en horari de matí

ARA Balears
1 min
La falta de ciberseguretat també afecta la qualitat del periodisme

PalmaL'Ajuntament de Calvià ha informat aquest dimecres que encara no ha tornat a la normalitat, però que continua "fent feina de manera intensa" per mirar de tornar-hi com "més aviat millor" després del ciberatac de ransomware patit el passat cap de setmana. Davant d'algunes preguntes plantejades per residents en el municipi, el consistori ha recordat que els certificats de residència es poden obtenir a l'Ajuntament mateix, en horari de matí, i també a l'Oficina Municipal de Tributs. En tot cas, tant el pagament d'impostos com d'abonaments, per exemple, a instal·lacions esportives municipals, no es poden fer durant aquesta setmana.

El batle de Calvià, Juan Antonio Amengual, ha volgut transmetre un missatge d'agraïment a les gairebé mil persones que fan feina a l'Ajuntament de Calvià pel seu "enorme compromís" demostrat durant els darrers dies, en els quals els treballadors públics "han redoblat esforços" per prestar servei a la ciutadania.

Què és un ciberatac de 'ransomware'?

Un ciberatac de ransomware és una mena de ciberatac que consisteix en un segrest de dades que encripta els terminals de la víctima, deixant-los inutilitzats, pren el control dels equips i xifra o segresta el principal actiu de qualsevol empresa: la informació. En aquest tipus d'atacs, els cibercriminals solen deixar un fitxer .txt amb instruccions sol·licitant el rescat per poder recuperar el control. Segons I'lnstitut Nacional de Ciberseguretat (Incibee), en concret, el ransomware és un tipus de codi maliciós que pren completament el control de l'equip bloquejant o xifrant la informació de l'usuari per, a continuació, demanar diners a canvi d'alliberar o desxifrar els fitxers del dispositiu.

stats