Societat 02/07/2019

L'onada de calor s'acarnissa amb els polls de falciot

215 exemplars d'aquesta espècie han ingressat al Centre de Recuperació de Fauna Silvestre de Mallorca (COFIB)

Ara Balears
2 min
Exemplar de falciot que ja es recupera en el COFIB

PalmaL'onada de calor que ha afectat les Balears aquest cap de setmana, arribant a màximes de 37 graus, ha provocat que un total de 253 animals, 215 dels quals eren falciots, ingressassin al Centre de Recuperació de Fauna Silvestre de Mallorca (COFIB), segons ha informat la Conselleria de Medi Ambient en un comunicat. Les altes temperatures han provocat que els polls de falciot, que nien davall les teules de les cases, es llancin a terra cercant una mica d'aire fresc. Una vegada cauen a terra no poden volar perquè no tenen prou força per enlairar-se.

Des del Centre de Rescat de Fauna Silvestre (CRFS) han agraït el suport i la gran col·laboració ciutadana rebuda durant aquests dies perquè molts particulars s'han desplaçat fins al centre situat a Santa Eugènia per dur els polls trobats. Així i tot, el servei de recollida ara mateix està saturat, tal com han informat des de la Conselleria, i per aquesta raó la recollida d'animals es farà en punts concrets de diversos municipis, com poden ser a les comissaries de la Polia Local i algunes clíniques veterinàries.

Què pots fer per salvar els polls de falciot?

Si et trobes un falciot a terra, el pots portar al CRFS, que ofereix un servei les 24 h del dia, o també pots telefonar al 607 554 055 per saber les opcions de recollida que hi ha. Una xarxa de voluntaris degudament preparats estan treballant per recuperar-los. El falciot 'Apus apus' és una au de mida petita d'uns 17 cm d'allargada i 45 cm d'envergadura. Està catalogada a les Balears com "règim de protecció especial". Es caracteritzen per no tocar terra mai, i passen tota la seva vida en l'aire llevat del període de cria. A més, són aus migratòries de llargues distàncies que poden arribar a recórrer 1.000 km en un sol dia.

stats