Societat 21/04/2021

CAEB insisteix a obrir els interiors dels bars i restaurants i critica l'ampliació de l'horari i l'aforament de les terrasses

PIMEM espera la reobertura imminent dels interiors de bars i restaurants

2 min
Un bar de Palma.

PalmaRestauració CAEB no està d'acord amb les mesures proposades per la desescalada en el sector per part del Govern. Considera que és "insuficient" ampliar l'horari d'obertura i l'aforament de les terrasses i insisteix en la "necessitat" d'obrir els interiors dels bars i restaurants. "No és suficient, perquè hi ha molts de negocis que no tenen espai exterior i, per tant, necessiten obrir l'interior", explica el president de la patronal, Alfonso Robledo, en una nota. En aquest sentit, ha recordat que els establiments poden col·locar filtres de purificació d'aire i que molts de negocis del sector "han fet la inversió d'instal·lar-los".

Respecte de l'ampliació d'horari de les terrasses, de les 20 a les 22.30 h de dilluns a dijous, Robledo critica que a Mallorca hi viuen "molts de residents europeus, que sopen entre les 19 i les 19.30 h, i per tant, aquests horaris no satisfan les necessitats del sector, que es troba ofegat i necessita facturar per sobreviure", ha dit. Per això, ha demanat al Govern que el cap de setmana els bars i restaurants també puguin obrir al vespre, "però s'hi ha negat", lamenta.

A més, el president de la patronal insisteix que molts "d'establiments han caigut pel camí" i assegura que n'hi ha d'altres que "estan a punt de posar el cartell de tancat". Per tant, demana ajudes directes i reclama un avançament dels ajuts "que es donen des de Madrid, perquè els establiments que ho necessitin puguin resoldre alguns dels seus deutes amb la Seguretat Social, que s'han anat acumulant durant aquest temps per no poder fer-hi front", diu.

PIMEM espera la reobertura imminent dels interiors de bars i restaurants

PIMEM ha assegurat que la setmana que ve es començaran a fer les primeres passes per estudiar i planificar la reobertura dels interiors dels bars i restaurants de les Illes. La presidenta de la Plataforma de la Petita i Mitjana Empresa, Eugènia Cusí, ha explicat que durant la reunió d'aquest dimarts amb Negueruela s'ha acordat començar a planificar la desescalada en les restriccions als establiments de restauració de les Illes i ha remarcat que la reobertura dels interiors suposarà que el 85% dels bars i restaurants puguin tornar "a la normalitat". Tot i això, Cusí no ha definit cap data per a l'inici d'aquesta desescalada.

ARA Balears
stats