Economia 19/04/2021

Restauradors de Mallorca reclamen al Govern obrir els interiors dels bars i restaurants a partir del 26 d'abril

Se senten abandonats per l'Executiu i critiquen que als hotels se'ls permeti tenir operatiu l'interior del restaurant

1 min
Una terrassa de Palma.

PalmaPIMEM Restauració i l'Associació de Restauració de Mallorca (Arema) reclamen al Govern poder obrir l'interior dels bars i restaurants a partir del 26 d'abril. Asseguren sentir-se abandonats per l'Executiu i critiquen que als hotels se'ls permeti tenir l'interior dels seus restaurants oberts. "L'illa es troba en el nivell 2, i s'haurien de permetre poder obrir els interiors entre un 40% i 70% d'ocupació, amb un màxim de sis persones per taula i tenir un horari continuat fins a les dotze del vespre. S'utilitzen pautes en els interiors dels hotels, però no té cap sentit que es discrimini el nostre sector, quan no hi ha cap justificació sanitària", ha especificat la presidenta de PIMEM Restauració, Eugenia Cusí, en una roda de premsa.

La patronal assenyala que en aquests moments necessiten 30 dies per vendre el que es feia en quatre dies abans de la pandèmia. "El Govern ens ha deixat tirats. Hauríem de fer feina per crear un protocol segur per obrir els interiors dels bars i restaurants. Juguen amb el nostre sector, ens tanquen i obren com volen. Pagam el 10% i hem de fer feina al 100% per pagar impostos. Estam farts", ha afegit el portaveu d'Arema, Jaume Colombàs.

Cusí ha denunciat que el sector està "destrossat" i que d'ençà que començà la pandèmia "la facturació ha caigut quasi un 80%, s'han perdut un 30% dels llocs de feina i han tancat un 40% dels negocis", ha recalcat. A més, destacat que els negocis que en aquest moment tenen obert treballen "amb pèrdues". Per la seva part, el portaveu d'Arema, també ha criticat la pressió dels policies i inspectors per exigir el compliment de les restriccions a les terrasses.

stats