Societat 12/12/2021

Protesta a Palma per la protecció dels animals de caça

Entitats animalistes exigeixen que es defensin els llebrers a la nova llei estatal de protecció i drets dels animals

ARA Balears
1 min
Manifestant a favor de la protecció dels animals de caça

Diferents entitats animalistes s'han concentrat aquest diumenge a Palma per exigir la protecció dels cans llebrers, una raça usada a la caça i les curses. Les organitzacions AnimaNaturalis i CAS International reclamen que els animals no siguin considerats "una eina de treball" a la nova llei estatal de protecció i drets dels animals, que es debatrà pròximament al Congrés.

Els animalistes asseguren que més de 50.000 llebrers són abandonats cada any. Per això, reclamen que el problema es "talli d'arrel", des de la legislació. "Quan aquests cans emmalalteixen, envelleixen o ja no estan a l'altura per caçar o guanyar curses, se'ls rebutja i se'ls descarta com si les seves vides no valguessin res en absolut", ha denunciat la coordinadora d'AnimaNaturalis, Arantxa Laguna.

A més de la protesta d'aquest diumenge a Palma, les organitzacions de defensa animal fan una recollida de signatures per donar suport als punts que consideren que han d'estar inclosos a la nova llei de protecció i drets dels animals. La campanya, que es du a terme a tot l'Estat, pretén estendre la protecció dels altres cans, a aquells que són utilitzats en activitats de caça.

stats