Societat 10/06/2021

Busquets diu que la subvenció de l'Estat "no bastarà" pel projecte de l'edifici d'Es Sindicat de Felanitx

També ha recalcat que aquest projecte "durarà més d'una legislatura"

ARA Balears
1 min
Façana de l'edifici Es Sindicat.

PalmaLa vicepresidenta del Consell de Mallorca i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Bel Busquets, ha defensat aquest dijous durant el ple que la institució treballa en l'edifici d'Es Sindicat i ha recalcat que aquest projecte "durarà més d'una legislatura i no es podrà saldar amb els quatre milions d'euros. Aquests diners eren per la seva adquisició i les primeres intervencions", ha dit.

Aquesta explicació l'ha feta després que el Partit Popular presentàs una moció en la qual ha demanat a la institució insular que es posi en marxa per començar a fer les passes amb el Govern perquè aquest edifici aculli la facultat de Belles Arts. Li ha demanat explicacions per haver perdut dos milions de les inversions estatutàries. Busquets ha defensat que dels quatre milions, 2,6 es varen invertir en la compra, i ha destacat que durant aquest temps s'han anat fent actuacions d'emergència, com per exemple "resoldre problemes greus d'estructura i de teulades". Així mateix, ha manifestat que s'ha tancat l'edifici per evitar els actes vandàlics i que cada setmana "s'hi fa una visita per veure'n l'estat".

Cal recordar que l'edifici d'Es Sindicat va passar a ser titularitat pública el mes de juny del 2019 per un valor d'1,8 milions d'euros, i Busquets ha insistit en el fet que el Consell continuarà amb aquest projecte. "Aquest edifici té un passat, un present en el qual feim feina perquè no caigui, i un futur amb inversions estatuàries", ha dit.

stats