Societat 26/07/2019

Pinten els búnquers del Trenc amb missatges turismofòbics

"Turista assassí de l'illa", "Turista, la posidònia és millor que tu" i "El turista gaudeix destrossant l'illa", són alguns dels graffitis que omplien les parets

J.genovard
1 min
WhatsApp Image 2019-07-26 at 17.17.36

PalmaEls búnquers del Trenc han despertat aquest divendres amb pintades turismofòbiques. Graffitis com "Turista assassí de l'illa", "Fucking turist", "Tu no vius del turisme, el turisme viu de tu", "El turista gaudeix destrossant l'illa" i "Turista, la posidònia és millor que tu", han omplit les parets dels búnquers en contra del turisme de masses que arriba estiu rere estiu a les Illes Balears.

La batlessa de Campos, Xisca Porquer, ha condemnat l'acció catalogant-la d'"incivisme brutal" i ha criticat que "es lluiti contra el que diuen que destrossa l'illa faltant al respecte al patrimoni de les Illes Balears". "La manera de defensar la posidònia és destrossar els búnquers?" s'ha demanat Porquer criticant l'acte vandàlic. "Aquesta acció m'indigna no només com a batlessa de Campos, sino com a mallorquina i campera" ha sentenciat. La batlessa ha instat al Consell de Mallorca i als Ajuntaments de l'illa a lluitar contra aquests "actes incívics" que "no només ofenen als turistes, sino a tots els mallorquins que veuen com es destrossa el nostre patrimoni".

Xisca Porquer ha informat a l'ARA Balears, que, a hores d'ara, els operaris de l'Ajuntament de Campos estan treballant per eliminar les pintades del búnquer l'abans possible. Cal recordar que l'estiu del 2016 van aparèixer algunes pintades a diferents punts del centre antic de Palma que van ser molt polèmiques i van obrir el debat sobre la massificació turística a Mallorca, amb frases com "Stop guiris", "El turisme destrueix la ciutat" i "Refugees Welcome, tourist go home".

stats