Exclusiva
Societat 16/06/2023

Buenafuente vol entrevistar-te a TV3: tot sobre el nou xou que prepara el còmic

El programa es titula 'Vosaltres mateixos' i s'estrenarà a la nova plataforma en 'streaming' de la CCMA

2 min
Buenafuente, en un moment del seu xou

BarcelonaQuan Buenafuente va oferir per Sant Esteve el seu monòleg Curraràs, estava fent un homenatge al gran èxit del cinema català de l’any passat. Però el títol ha acabat resultant profètic, perquè el còmic reusenc ha tancat aquesta setmana el seu fitxatge amb TV3 en el que serà el seu retorn a la cadena pública amb un programa de temporada, més enllà d’aquell reencontre puntual nadalenc. Segons ha pogut saber l’ARA en exclusiva, el xou es dirà Vosaltres mateixos i es basarà en entrevistes a personatges anònims. De fet, TV3 començarà a promocionar-lo a partir de la setmana que ve, i començarà la crida pública perquè els espectadors que ho vulguin puguin postular-se per conversar amb Buenafuente al plató.

El programa es planteja com un xou de gran format i no s’estrenarà a TV3, de fet. Ho farà a la plataforma en streaming en què s’està treballant des de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i que presentarà en dos temps, el primer dels quals amb l’arrencada de la nova temporada, al setembre. Precisament per potenciar aquesta rentada de cara profunda de l’actual 3 a la Carta, s’ha pensat en reservar el debut de Vosaltres mateixos com a punta de llança del renovat servei digital. Posteriorment, en un dia de la setmana i una hora encara per decidir, sí que es passaria per la televisió lineal.

Aquest nou format comptarà amb la producció d’El Terrat i del grup MediaPro, i TV3 confia que el ganxo del presentador li serveixi per posicionar ràpidament la plataforma. Curraràs va ser un èxit d’audiència, ja que va aconseguir 594.000 espectadors de mitjana i una quota de pantalla del 28,4%. En total gairebé un milió de catalans van connectar en algun moment o altre amb l’espectacle, enregistrat a la Llotja de Lleida.

En tot cas, tot i que al setembre es visualitzarà un canvi d’aspecte i de concepció important en la finestra de l’streaming, la veritable plataforma no arribarà fins a l’exercici següent. La Corporació construirà un servei de zero, amb una tecnologia nova, que permeti millors recomanacions personalitzades i utilització del big data.

Buenafuente va ser un dels professionals que van definir l’humor de TV3 als anys 90. El seu debut a la pantalla catalana va ser de la mà de Miquel Calçada, amb el programa Persones humanes. A partir d’aquí va deixar la seva empremta amb títols com Tot per l’audiència (1994), Sense títol (1995), Sense títol 2 (1996), Sense títol, sense vacances (1997), Malalts de tele (1997), Sense títol, S/N (1998), La cosa nostra (1999-2000), Set de nit (2001), A pèl (2002) i Una altra cosa (2002-2004).

A partir d’aquí, va fitxar per Atresmedia i va fer el seu late show titulat Buenafuente entre el 2005 i el 2011, primer a Antena 3 i després a La Sexta. No va tornar a TV3 fins que es va acabar aquella etapa a Madrid, i ho va fer per presentar una sèrie de dos programes especials amb Eduard Punset titulats Com va la vida? Cinc anys després hi va tornar per a un altre bolo en singular: l’entrevista a Carles Puigdemont, el 2016, com a part del programa Fora de sèrie, en el qual antigues cares de TV3 tornaven a la cadena per conduir una conversa més de perfil que d’actualitat.

stats