Societat 06/10/2021

El brot a la residència Fontsana continua creixent i ja afecta 30 usuaris

Al conjunt de l'Arxipèlag hi ha 1.199 illencs amb contagi actiu de covid-19

2 min
Una residència de gent gran, en una imatge d'arxiu.

PalmaEl brot de covid-19 a la residència Fontsana continua sumant positius deu dies després d'haver detectat el primer contagi. Actualment, hi ha 30 usuaris infectats, 28 dels quals estan hospitalitzats. A més, hi ha un professional positiu actiu. Cal recordar que dia 28 de setembre la Conselleria de Salut va intervenir el centre després de constatar que les mesures que s'hi havien pres per aturar la propagació del virus no havien estat suficients.

Les altres residències que tenen brots actius són la Bonanova (dos usuaris amb infecció hospitalitzats), la Borenco (cinc residents ingressats) i la Hermanitas de los Pobres (un ancià positiu que és a la residència i un treballador infectat). Cal recordar que Salut ingressa tots els usuaris amb símptomes lleus com a mesura de prevenció i d'altres que no tenen símptomes però no poden fer l'aïllament correctament al seu centre.

Salut ja ha vacunat el 87% de la gent gran que viu en residències amb la tercera dosi del vaccí contra el covid-19. Aquesta dosi, que recomana el Ministeri de Sanitat en l'Estratègia de Vaccinació, s'administra a aquests col·lectius per la seva condició de persones fràgils d'edat avançada i amb pluripatologies.

Població amb el covid-19 actiu a les Balears

Tercera dosi

Ara, el departament de Patricia Gómez treballa en la campanya de vacunació del tercer vaccí per a majors de 70 anys. Els membres de la Comissió de Salut Pública, formada pels representants de les comunitats autònomes i el Ministeri de Sanitat, varen decidir dimarts que la dosi addicional es pogués administrar a les persones que han rebut la pauta completa de vacunació (dues dosis) i sempre que hagin passat sis mesos des de la segona.

Segons les dades actualitzades de la Conselleria, el 100% dels majors de 80 anys té la pauta de vacunació completa i, entre els 70 i els 79 anys, el percentatge és d'un 97,9%. Al conjunt de la Comunitat, un 82,21% de la població diana ha rebut almenys un vaccí (això són 850.505 persones) i un 80,63% està completament immunitzat (834.455 persones).

Situació epidemiològica estable

Ara com ara, 1.119 illencs continuen amb la infecció activa (28 menys que ahir). En les darreres 24 hores, s'han detectat 43 nous contagis i la taxa de positivitat en les proves diagnòstiques ha estat d'un 1,7%. D'altra banda, els hospitals atenen 92 pacients amb coronavirus a planta i 27 a l'UCI. Així, les unitats de crítics es mantenen en risc baix, amb una ocupació de llits covid-19 del 7,9%. L'Atenció Primària fa el seguiment de 1.050 persones.

Evolució dels malalts per covid-19 a les Balears
stats