Societat 28/07/2021

Britney Spears fa un pas més per posar fi a la tutela del seu pare

La cantant demana que un assessor independent substitueixi Jamie Spears en el control de les seves finances

ARA
2 min
Britney Spears en una imatge d'arxiu

BarcelonaBritney Spears ha presentat aquest dilluns una petició al Tribunal Superior de Los Angeles perquè un assessor financer, Jason Rubin, substitueixi el pare de la cantant com la persona que li controla les finances. Amb aquesta petició, Spears fa un pas més per posar fi a la tutela del seu pare, a la qual està sotmesa des del 2008. L'advocat de l'artista, Mathew Rosengart, ja va assegurar fa una setmana que prendria mesures "agressives i ràpides" per acabar amb el control de Jamie Spears sobre la cantant. Amb aquest primer tràmit, el lletrat ha demanat que qui controli les finances de Spears sigui un comptable independent i ha entregat una sèrie d'informes favorables a la fi de la tutela legal per part del pare.

Jason Rubin, de qui asseguren que no té cap relació amb la família Spears, és expert en comptabilitat forense i està especialitzat en administrar carteres fiduciàries complexes. Segons la petició presentada per Rosengart, i a la qual han tingut accés diversos mitjans nord-americans, les finances de Britney Spears consten de 56,3 milions de dòlars (uns 48 milions d'euros) en propietats i 2,7 milions de dòlars (2,3 milions d'euros) en efectiu.

El judici per valorar la tutela legal de Jamie Spears sobre la seva filla va començar el mes passat. Durant el procés la cantant va carregar molt durament contra el seu progenitor, a qui va acusar d'abusos i de maltractaments. Spears va explicar que controlava fins a l'últim detall de la seva vida i que l'obligava a portar un dispositiu intrauterí perquè no es quedés embarassada, en contra de la voluntat de l'artista.

Fa dues setmanes el Tribunal Superior de Los Angeles va permetre a Britney Spears triar el seu propi advocat i la cantant va escollir Rosengart. El canvi va arribar després que dimitís Samuel Ingham, l'anterior lletrat de Spears, que també controlava la riquesa de l'artista juntament amb el seu pare. El pare de la cantant es va fer càrrec de la seva vida personal i de les seves finances després d'una etapa de comportament erràtic de la cantant que va ocupar titulars el 2008. Tot i que la mesura inicialment va ser de caràcter temporal, s'ha mantingut al llarg de 13 anys durant els quals l'artista ha actuat, ha publicat discos i ha protagonitzat un espectacle milionari a Las Vegas entre el 2013 i el 2017, de vegades en contra de la seva voluntat.

stats