Rècord de desallotjats en una nova nit de 'botellons' a Barcelona

La Guàrdia Urbana i els Mossos d'Esquadra han fet fora aquesta nit més de 9.000 persones de punts com les platges o el passeig del Born

M.O.
2 min
La platja de la Barceloneta plena de gent

BarcelonaEls botellons i les festes al carrer sense guardar distàncies van a més a Barcelona després de la fi del toc de queda. Tot i les crides a la prudència del departament de Salut i dels responsables dels cossos de seguretat, aquesta nit s'han repetit les aglomeracions de la nit anterior i fins i tot han anat a més: si la de divendres a dissabte la policia va desallotjar unes 7.000 persones, la d'ahir van ser 9.055, una xifra força més alta que els 6.500 desallotjats de la primera nit sense estat d'alarma. El districte de Ciutat Vella i especialment les platges van tornar a ser ahir el punt on es va concentrar més gent. Només a la platja de Sant Miquel hi va haver uns 2.000 desallotjats en una sola passada de Mossos i Guàrdia Urbana, i en aquest cas es va optar per reconduir els concentrats en direcció al passeig de Joan de Borbó pel costat de mar per impedir que accedissin de nou als carrers de la Barceloneta. Dos punts més amb molta gent -i molta presència de persones estrangeres- van ser, de nou, el passeig del Born i el passeig Lluís Companys, també desallotjats, i es van inspeccionar tres locals per incompliment horari, segons el balanç municipal.

Davant de la repetició de les aglomeracions al carrer, el departament de Salut manté un missatge de calma, i reitera que els que se salten les mesures sanitàries són una minoria. Sobre els botellons a Barcelona, el secretari general del departament de Salut, Marc Ramentol,  ha defensat a RAC1 que "per saber si tenen repercussió epidemiològica hauríem de pensar si es tracta d'un comportament àmpliament majoritari" i ha afegit que la conselleria no té aquesta sensació.

El passeig del Born, aquesta nit, ple de gent bevent i sense mascareta

El sector de l'oci nocturn, al seu torn, es reivindica com l'alterativa ordenada per evitar aquest tipus de festes. La Federació Catalana d'Associacions d'Activitats de Restauració i Musicals (FECASARM) ha expressat la seva "impotència i indignació" davant del tancament dels locals nocturns i el límit horari dels restaurants fins a les 23 h al mateix temps que els "botellons i les festes il·legals segueixen a l'alça". En un comunicat, l'associació critica el "caos i el descontrol nocturn" generat per aquests botellons a tot Catalunya mentre el "sector legal" continua tancat. "Ampliar l'oferta legal és l'única alternativa factible i segura", reivindiquen.

El màxim responsable de Seguretat de l'Ajuntament de Barcelona, el tinent d'alcaldia Albert Batlle, admetia ahir que hi havia hagut molta gent al carrer en horari nocturn però assegurava que no s'havien registrat incidents greus i que la majoria de persones marxen del lloc tan bon punt hi arriben els agents. "Hi ha hagut concentracions importants però pocs incidents", va assegurar. Batlle va insistir que amb els dispositius de saturació que estan duent a terme busquen que la gent marxi i que això és el que acostuma a passar. La nit de divendres, amb tot, sí que van sancionar 413 persones per incompliment de les ordres. Davant de la repetició de les imatges de botellons, Batlle va fer una crida a la "responsabilitat" i al "civisme": "Ens ha costat arribar a aquest punt, i ara el que no es poden fer són passos enrere".

stats