Societat 20/08/2018

Miquel Gelabert: "No és comprensible que qui ha fet bé els deures hagi de sanejar qui no ho ha fet"

El batle de Sineu va participar en la campanya 'Per un bon finançament', que va reunir més d'una cinquantena de persones i representants de la Part Forana

Ara Balears
1 min
El fil conductor de l'esdeveniment ha estat, sobretot, la Llei Montoro, de la qual se n'ha exigit la seva derogació.

Palma"L’Estat és qui menys coneix les necessitats que té un municipi i, per tant, no hauria de restringir ni decidir en què gasta en el seu dia a dia", va afirmar el batle de Sineu, Miquel Gelabert, aquest diumenge 19 d'agost amb motiu de la campanya 'Per un bon finançament' per a les Illes Balears. L'acte va reunir més d'una cinquantena de persones i representants públics de la Part Forana al claustre de l'ajuntament del municipi sineuer.

Miquel Rosselló, membre del grup promotor de 'Per un bon finançament', recordà "la importància de prendre consciència sobre un tema (el finançament autonòmic) que ho determina gairebé tot". Segons Rosselló, "l'infrafinançament està estretament lligat al model precari de transport públic de les Balears, a l'escassa implantació d'energies renovables i a la desprotecció del medi ambient".

A més, varen reafirmar la idea que "cal crear, com a balears, un front comú per assolir un finançament a l'altura de les nostres necessitats".

En la reivindicació, marcadament comarcal i municipalista, hi varen participar representants de Llubí, sa Pobla, Llucmajor, Algaida, Lloseta i Alaró. Segons assenyalen en un comunicat, "el fil conductor de l'esdeveniment va ser, sobretot, la llei Montoro, de la qual s'ha exigit la derogació". El col·lectiu Glosadors de Mallorca, a través de la glosa, va ser l'encarregat de presentar, conduir i cloure l'acte.

stats