Bombers de Mallorca
Societat 29/02/2024

Els Bombers de Mallorca renoven l'equipament del servei d'Emergències després de deu anys

Els nous equips han estat dissenyats amb múltiples capes que proporcionen la protecció completa requerida en situacions d'incendi estructural

ARA Balears
2 min
Els Bombers de Mallorca renoven tots els uniformes de protecció per a incendis urbans

PalmaLa Direcció Insular d'Emergències ha renovat íntegrament els uniformes de protecció que utilitzen els Bombers de Mallorca durant les operacions d'extinció d'incendis en espais confinats. Els nous equips han estat dissenyats amb múltiples capes que proporcionen la protecció completa requerida pels bombers en situacions d'incendi estructural. Aquestes capes arriben a la protecció mecànica, tèrmica i impermeable per prevenir que penetrin líquids perillosos i calents.

Una de les novetats és l'addició a la part posterior dels equips d'un dispositiu de rescat, que facilita el remolc i permet estirar el cos del bomber des de l'espatlla de manera alineada amb l'eix de la columna vertebral. Per millorar la posició del bomber en aquesta maniobra, també s'ha incorporat un sistema de velcros a les mànigues, que permeten mantenir els braços del bomber units a la part frontal del cos.

D'altra banda, per augmentar la comoditat i mobilitat de l'usuari, s'ha optat per utilitzar fibres de base d'aramida. Encara que en comparació amb les altres fibres del mercat perden una mica de resistència tèrmica, aquestes milloren la flexibilitat i lleugeresa del teixit. Cada equip porta un xip que en proporcionarà la traçabilitat durant la seva vida útil i registrarà informació com el nom de l'usuari, les rentades i les reparacions, entre altres detalls rellevants.

El conseller d'Hisenda i Funció Pública, Rafel Bosch, ha assegurat que continuen amb el seu "compromís" de millorar les condicions dels Bombers de Mallorca, oferint-los les millors eines i infraestructures per desenvolupar la seva tasca, "que no és altra que protegir la ciutadania". La majoria dels equips s'utilitzaven ja havien superat els deu anys d'antiguitat i, a causa del seu ús, era necessari renovar-los per mantenir el nivell òptim de seguretat. A causa de la importància que tenen els uniformes per als bombers, s'ha tingut en compte la comoditat.

stats