Societat 27/01/2021

El bisbe de Mallorca es posa la segona dosi de la vacuna contra el covid-19

L'ha rebuda aquest dimecres, amb la resta d’usuaris i treballadors de la casa sacerdotal on té un apartament però no hi viu habitualment

2 min
El bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull, en una cerimònia religiosa a la Seu.

El bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull, s'ha posat aquest dimecres la segona dosi de la vacuna contra el coronavirus. Segons han informat fonts del Bisbat, Taltavull ha rebut la vacuna juntament amb la resta d’usuaris i treballadors de la casa sacerdotal on no viu habitualment -perquè ho fa al Palau Episcopal- però té un apartament disponible. Cal recordar que el bisbe de Mallorca ja va demanar perdó per la confusió i el malestar que havia pogut causar que hagués rebut la vacuna. Segons el bisbe en cap moment hi va haver la més mínima intenció d'actuar en contra del protocol establert per les autoritats sanitàries.

Malgrat que Taltavull no forma part de la població diana que ha de rebre la vacuna en aquesta fase -professionals sanitaris i interns de residències de gent gran-, el Bisbat va justificar que l'haguessin inclòs a la llista dient té un apartament a la residència de religiosos jubilats de Sant Pere i Sant Bernat, al qual hi pot anar "en qualsevol moment". En un comunicat, el Bisbat destacava que Taltavull "forma part del grup de convivència" del centre i que per això se'l va vacunar i no es va "colar" el seu nom. Cal recordar que el bisbe, que farà 73 anys dijous, tampoc no té l'edat suficient per al següent grup de població que ha de rebre la vacuna, els majors de 80 anys, que la rebran amb els professionals sanitaris que fins ara no hagin estat vacunats.

Fonts de la Conselleria de Salut varen confirmar a l'ARA Balears que les residències són les encarregades de facilitar una llista amb les persones que han de rebre la vacuna, que han de ser usuaris o treballadors del centre, i que el bisbe no era ni una cosa ni l'altra.

El cas del bisbe de Mallorca s'afegeix a la llista d'altres personalitats que han aprofitat el seu càrrec per accedir abans d'hora a la vacuna. El cap de l'estat major de la defensa, Miguel Ángel Villarroya, va dimitir aquest dissabte després que se sabés que el general i altres membres de la cúpula militar s'havien vacunat i que la ministra de Defensa, Margarita Robles, anunciàs que li demanaria un informe.

D'altra banda, el director d'Atenció Primària de Menorca, Txema Coll, va confirmar aquest divendres que cinc professionals sanitaris que no estan a primera línia es varen vacunar saltant-se l'ordre de prioritats durant el subministrament de la primera dosi per un error en la coordinació. Aquests fets varen ocórrer dos dies després que el conseller de Salut de Múrcia, Manuel Villegas, dimitís per haver-se vacunat, juntament amb 460 càrrecs del seu equip, inclosa la seva dona.

stats