Societat 22/01/2021

L'Àrea de Salut de Menorca confirma que cinc sanitaris es van vacunar irregularment

Es tracta de dos sanitaris jubilats i tres de l'àmbit privat que no estan a primera línia

Ivan Martin
2 min
Menorca admet irregularitats en el procés de vacunació de sanitaris contra la covid-19.

MaóEl director d’Atenció Primària de Menorca, Txema Coll, ha confirmat que 5 professionals sanitaris que no estan a primera línia es van vacunar contra la covid-19 saltant-se l’ordre de prioritats. Els fets van succeir durant el subministrament de la primera dosi, quan dos professionals de la sanitat pública jubilats i tres de l’àmbit privat que no estarien a primera línia van rebre la primera injecció per un error en la coordinació.

Així, els professionals de primera línia van rebre un SMS amb un enllaç amb el formulari per accedir a l’autorització per rebre la vacuna. Coll ha donat aquest divendres explicacions després de la denúncia efectuada pel Sindicat Mèdic de Balears (SIMEBAL): “el problema és que aquest enllaç va ser compartit, tot i que en menys de 24 hores ho vam detectar i passar-lo a la pàgina web”. El també coordinador de la campanya de vacunació manté que han seguit un “procés estricte”, però admet: “no sabíem si aquestes persones continuaven o no treballant”.

D’altra banda, afirma que aquestes 5 persones “rebran la segona dosis” i considera que aquestes “no comprometen el nostre objectiu: la vacunació de tots els professionals de l’àmbit sanitari”. Un total de 1.109 sanitaris de Menorca han completat el procés de vacunació.

Els sindicats exigeixen explicacions

La Junta de Personal de l'hospital Mateu Orfila demanarà en els pròxims dies a la gerència que detalli quins serveis i categories que han estat vacunades fins ara. "Nosaltres sí que hem detectat irregularitats en la vacunació", explica el portaveu de SIMEBAL a l'illa, Claudio Triay, i denúncia: "el formulari l'han rebut persones que no estan a primera línia, que no treballen a l'hospital o que no són serveis d'atenció directa al pacient". A més, Triay denúncia: "ara estan vacunats, però en el seu moment hi havia professionals de primera línia que no havien rebut la dosi i altres que no eren essencials sí".

Per la seva banda, el portaveu de Comissions Obreres (CCOO), Juan Andrés Bernabéu, demana transparència a l'administració: "volem assegurar-nos que els professionals de primera línia o les persones majors de geriàtrics hagin estat els primers a vacunar-se". Bernabéu entén les dificultats de dur a terme una vacunació nominal, però considera que s'hauria d'haver actuat d'una manera més "exemplar i ètica".

stats