Discriminació Lingüística
Societat 18/08/2023

El bisbe de Mallorca denuncia que ha rebut insults per utilitzar el català

Taltavull ha participat en un acte sobre llengua i església que s'ha fet a Prada

ARA Balears
1 min
Sebastià Taltavull, nou bisbe electe de Mallorca / I.BUJ

PalmaEl bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull, ha denunciat aquest divendres que ha rebut pressions i insults pel fet d'utilitzar el català de manera habitual en misses, actes litúrgics i fulls dominicals. El diari El Punt Avui ha avançat aquest divendres que el bisbe ha lamentat que "es tracta d'un fet més accentuat que fa uns anys i ho vivim de manera molt clara". Taltavull ha explicat que fins i tot el va increpar una persona després d'haver-li donat la comunió. "Em va dir de tot i jo vaig callar perquè no era el moment, però no hi tenia dret".

"L'Església està totalment compromesa amb la normalització de la llengua", ha refermat en un acte sobre llengua i església en el marc de la Universitat Catalana d'Estiu, que es du a terme a Prada de Conflent. De fet, el bisbe ha explicat fins i tot que ja ha rebut personalment tres grups que li havien fet aquest tipus d'observacions per mirar de dialogar-hi. "Però topam amb la ignorància i llavors hem d'anar a arguments categòrics, molt simples", ha exposat.

Segons Taltavull, aquesta ignorància l'ha percebuda fins i tot en "persones cultes" amb qui "és molt difícil parlar i arribar a una conclusió". Amb tot, el bisbe ha lamentat que es tracti d'un fet que representa una "accentuada incultura" que no s'ha assumit amb la normalitat que correspon al fet lingüístic com a fet cultural.

stats