Societat 23/03/2022

Beyoncé i Billie Eilish actuaran a la gala dels Oscars

Sebastián Yatra i Reba McEntire també hi participaran. Tots estan nominats en la categoria de millor cançó original

2 min
Beyoncé en un concert

BarcelonaEl colombià Sebastián Yatra cantarà la cançó Dos oruguitas aquest diumenge a l'escenari dels Oscars, on també pujaran Beyoncé, Reba McEntire i Billie Eilish amb el seu germà Finneas. Els cinc artistes estan nominats en la categoria de millor cançó original, per a la qual també competeix Van Morrison amb el seu tema Down to joy per a la pel·lícula Belfast, encara que el roquer no anirà a Los Angeles perquè està de gira, segons ha confirmat aquest dimarts l'Acadèmia de Hollywood.

La música era l'últim secret que faltava per anunciar d'una cerimònia que, després de l'aturada de l'any passat, tornarà al Dolby Theatre de Los Angeles, amb públic, catifa vermella i tres presentadores: Regina Hall, Amy Schumer i Wanda Sykes. "I jo allà cantant, representant la meva Colòmbia, que a més és a la primera pàgina del món amb aquesta pel·lícula", ha afirmat Yatra, de 27 anys, sobre la cançó de la banda sonora d'Encanto. Poques vegades els Oscars han comptat amb una cançó en espanyol durant la seva cerimònia. El 2005, Antonio Banderas i Carlos Santanta van interpretar Al otro lado del río, cançó de Jorge Drexler que es va emportar el premi, tot i que el músic no va poder pujar a l'escenari a cantar-la.

Entre la resta de números musicals de diumenge, Beyoncé interpretarà Be alive del film sobre la família de les tenistes Williams El método Williams i Reba McEntire farà el mateix amb Somehow you do, de Four good days. Finalment, Billie Eilish i Finneas actuaran amb No time to die, el tema principal de l'última pel·lícula de James Bond. En l'àmbit cinematogràfic, El poder del perro, Licorice Pizza, Coda, No mires arriba, El método Williams, El callejón de las almas perdidas, Drive my car, Dune, Belfast i West Side story són les candidates a l'Oscar a la millor pel·lícula d'aquest any.

La cançó 'Dos oruguitas', que interpretarà Sebastián Yatra als Oscars
'Be alive', cançó interpretada per Beyoncé per al film 'King Richard'
'Somehow You Do', interpretada per Reba McEntire
Billie Eilish interpretant 'No time to die'
stats