Societat 14/09/2018

El catedràtic mallorquí Bernat Sureda, nou membre de l’Institut d’Estudis Catalans

La seva línia d’investigació és la història de l’educació

Ara Balears
1 min
El catedràtic mallorquí Bernat Sureda, nou membre de l’Institut d’Estudis Catalans

PalmaEl mallorquí Bernat Sureda, catedràtic d’Història de l’Educació de la Universitat de les Illes Balears, ha ingressat a la Secció de Filosofia i Ciències Socials de l’Institut d’Estudis Catalans.

Aquest dijous, en el ple de l'Institut, es va aprovar la incorporació de dos doctors a la Secció de Filosofia i Ciències Socials: el mallorquí Bernat Sureda i el professor català Xavier Besalú Costa.

Bernat Sureda i Garcia, nascut a Palma el 1953, és doctor en Pedagogia per la Universitat de Barcelona i catedràtic de Teoria i Història de l’Educació de la Universitat de les Illes Balears (UIB).

La seva línia d’investigació és la història de l’educació. A més, Sureda és una de les personalitats més destacades del moviment que des de fa dècades impulsa la renovació i la qualitat educatives a les Illes Balears, tant en l’educació formal com en l’educació fora de l’escola.

En el seu currículum, destaquen càrrecs com el d'investigador principal del Grup d’Estudis d’Història de l’Educació de la UIB, vicerector de la UIB i president del Consell Escolar de les Illes Balears, a banda de ser l'autor de nombrosos llibres i articles sobre temes relacionats amb la seva especialitat. Forma part, des que es va fundar, de la Societat d'Història de l'Educació dels Països de Llengua Catalana i actualment és director de la revista 'Educació i Història'.

stats