Societat 14/07/2022

Una bengala, possible causa de l'incendi a l'abocador de residus de Milà

La columna de fum va arribar a veure's des d'urbanitzacions del nord de l'illa

Iván Martín
1 min
L'helicòpter de l'Ibanat extingint l'incendi a Milà.

MAÓUna bengala marítima podria ser la causant de l'espectacular incendi que es va declarar l'horabaixa de dimecres a la planta de residus de Milà, a Maó. L'incendi va deixar una densa fumarada visible a tot el municipi i que durant els primers instants preocupà la ciutadania. També es va poder albirar des de diverses urbanitzacions del nord de l'illa.

La ràpida intervenció dels Bombers i de l'Ibanat va evitar que el foc es propagàs per les instal·lacions. Una hora més tard, quedava controlat i sota la vigilància dels efectius contra incendis.

El color negre del fum s'hauria format una vegada es va cremar una capa de plàstic a una zona de residus. Fins al lloc del sinistre s'hi van desplaçar un helicòpter de l'Ibanat, dues autobombes, sis brigadistes, un agent de medi ambient, dos tècnics i dotacions del parc de Bombers de Maó. A banda de la bengala, com a possible detonant del foc, no es descarten altres causes com les elevades temperatures o una reacció química entre els residus emmagatzemats.

stats