Societat 01/06/2022

Ben Amics denuncia un apunyalament a un al·lot gai a Capdepera

L'entitat ha convocat una manifestació en contra d'aquesta agressió homòfoba per demà a les 19.30 h a les escales de la plaça Major de Palma

2 min
Convocatòria per la concentració de demà a les 19.30 a les escales de la plaça Major de Palma.

PalmaBen Amics –l'entitat de referència a les Illes per la defensa dels drets de les persones LGTBI– ha denunciat en un comunicat una agressió homòfoba a Capdepera. Segons l'associació, els fets van ocórrer diumenge de matinada, quan un al·lot gai va rebre una punyalada al crit de "marieta, marieta de merda". Com a resultat de l'atac, va quedar ferit greu a l'abdomen i va haver de ser atès d'emergència.

La presidenta de l'entitat, Tatiana Casado, ha declarat aquest matí en una roda de premsa que el Servei d'Atenció Integral (SAI) LGTBI –gestionat per Ben Amics, però de titularitat del Consell de Mallorca– va atendre la víctima i va interposar una denúncia. "Des del mateix centre de salut li van aconsellar que vingués a parlar amb nosaltres", ha afirmat.

Davant aquest cas, Ben Amics ha convocat una concentració per a demà dijous a les 19.30 h a les escales de la plaça Major de Palma per condemnar l'agressió i demanar la mobilització ciutadana per identificar l'agressor d'aquest delicte d'odi per homofòbia. En relació amb aquests fets, l'associació recorda que "en els últims mesos estam sent testimonis de com l'auge de la ultradreta i la legitimació dels discursos d'odi comporten un alarmant augment de les agressions LGTBIfòbiques al nostre país".

Aquesta convocatòria arriba només un dia després que l'associació hagi fet públics els resultats de la seva darrera Diagnosi de Palma, que revela que el 69,60% de les persones del col·lectiu de Ciutat han patit algun tipus de discriminació durant la seva vida. Del total de persones que han assegurat haver patit alguna mena de discriminació, el 54,30% afirmen patir-la a la ciutat. A més, a l'estudi també han destacat que quasi el 20% dels entrevistats afirmat patir discriminació a serveis públics o per part del personal de les administracions donant per fet la presumpció d'heterosexualitat o cissexualitat.

stats