Societat 31/05/2022

El 70% de les persones LGTBI de Palma han patit discriminació

Aquest dimarts l'entitat Ben Amics ha publicat un informe sobre la situació del col·lectiu LGTBI a Ciutat

ARA Balears
1 min
Aquest dijous comença la la tercera edició del Palma LGTBI International Chorus Festival.

PalmaL'entitat Ben Amics ha publicat un informe sobre la situació del col·lectiu LGTBI a Palma i assegura que el 69,60% de les persones d'aquest col·lectiu de Ciutat han patit algun tipus de discriminació durant la seva vida. Aquesta dada, entre d'altres és part de la seva Diagnosi LGTBI on van participar 280 persones del col·lectiu a través d'un qüestionari en línia.

Del total de persones que han assegurat haver patit alguna mena de discriminació, el 54,30% afirmen patir-la a la ciutat. A més, a l'estudi també han destacat que quasi el 20% dels entrevistats afirmat patir discriminació a serveis públics o per part del personal de les administracions donant per fet la presumpció d'heterosexualitat o cissexualitat.

Pel que fa a l'àmbit laboral, l'11,90% dels enquestats assegura que ha patit discriminació al seu lloc de feina per part dels seus companys (homes), mentre que si parlem de l'etapa educativa, la xifra de persones que afirmen haver patit alguna mena de discriminació per la seva identitat sexual s'eleva fins al 52,80%. A l'estudi, Ben Amics destaca també la problemàtica que viuen les dones transsexuals a l'hora d'incorporar-se al mercat laboral. Segons les dades de la Diagnosi LGTBI, la taxa d'atura entre aquest col·lectiu és del 66,70%.

Finalment, altre dels aspectes sobre els quals s'ha enquestat han sigut les accions d'inclusió LGTBI de l'Ajuntament de Palma. En total, de tota la mostra s'ha obtingut una nota mitjana d'un 4,73 sobre 10 (1,89 sobre 4, desviació típica del 0,67), el que situaria les polítiques municipals LGTBI amb un "insuficient".

stats