Societat 27/04/2021

BBVA rebaixa més de dos punts la previsió de creixement de l'economia de les Balears per enguany i la situa en el 8%

L'entitat apunta que l'Arxipèlag liderarà la crescuda, ja que se situa per davant de le Canàries (6,1%), el País Valencià (5,9%), Aragó (5,8%), Galícia (5,7%) i Navarra (5,6%)

ARA Balears
1 min
BBVA preveu que la recuperació plena no sigui fins al 2023

PalmaBBVA Research ha rebaixat en més de dos punts la previsió de creixement de l'economia de les Balears per al 2021, que situa en un 8% del producte interior brut (PIB). Apunta, però, que l'Arxipèlag en liderarà la crescuda, ja que se situa per davant de les Canàries (6,1%), el País Valencià (5,9%), Aragó (5,8%), Galícia (5,7%) i Navarra (5,6%). Així ho recull el darrer Observatori Regional del segon trimestre del 2021, publicat per l'entitat, que també preveu que a partir de la segona meitat de l'any els avanços amb la vacunació, l'augment de la inversió pels fons europeus Next Generation i un millor entorn internacional ajudin a la recuperació, segons informa Europa Press. De cara al 2022 preveu que les Illes mantinguin aquest lideratge.

En l'àmbit regional, diversos factors expliquen la revisió de les previsions en algunes comunitats. En el cas de les Balears, les restriccions a la mobilitat afecten de forma negativa al consum i limiten la recuperació del turisme, que és més lenta de l'esperat, per això la previsió se situa 2,3 punts per davall de l'informe anterior. No obstant això, BBVA Research preveu una major recuperació en els pròxims mesos i manté la previsió de creixement per l'estat espanyol el 2021, amb un increment del 5,5%.

L'entitat bancaria apunta que el manteniment de les restriccions a la mobilitat internacional fan que la recuperació turística sigui més lenta. Per altra banda, espera que a partir de la segona meitat de l'any la situació sigui més favorable, per això, pel 2022 augmenta en mig punt la previsió del creixement.

stats