Societat 06/04/2024

La batlessa d’Algaida rep una carta anònima que l’insta a emprar l’article salat

En la missiva rebuda en seu municipal hi ha un retall del 'Diario de Mallorca' on hi ha una notícia amb una fotografia de la batlessa

Joan Socies
1 min
La batlessa d’Algaida rep una carta anònima que l’insta a emprar l’article salat.

AlgaidaLa batlessa d’Algaida, Margalida Fullana, ha rebut a l’Ajuntament una carta anònima en la qual sembla que se l’insta a utilitzar l’article salat. En la missiva rebuda en seu municipal hi ha un retall del Diario de Mallorca, publicat el 30 de març, en què hi ha una notícia amb una fotografia de la batlessa. El text que correspon a un especial municipal del diari està escrit en català.

Aquest fet i, en veure que tant el titular com la resta del text estaven en llengua catalana i, com és normatiu, fent servir l’article literari, ha provocat que l’anònim hagi decidit canviar les eles per esses. Això tant en el titular com en el subtítol. La resta del text es mostra totalment ratllat com a mostra de contrarietat amb aquest text.

Així, el titular “Algaida: un compromís renovat amb la cultura, l’educació i la inclusió” en la carta rebuda diu: “Algaida: un compromís renovat amb sa cultura, s’educació i sa inclusió”.

Per part seva, Margalida Fullana assenyala que “en el primer moment, en veure la carta tancada amb cel·lo, hem rigut. No es tracta d'una amenaça cap a la meva persona, però sí que hi veig una crítica o un atac a la unitat de la llengua catalana”. Fullana explica que “ens ha semblat que es tractaria d’una persona gran que ha fet arribar la carta per Correus i ha volgut expressar el seu desencant que el diari, i de rebot jo, no utilitzàs l’article salat”.

A més, aquest fet arriba tot just pocs dies després que durant la Nit Algaidina de la Cultura hi hagués una ferma defensa de la llengua catalana.

stats