Meteorologia
Societat 22/03/2024

Les Balears viuen el tercer hivern més càlid de la seva història recent

Enguany ha plogut un 26% menys que els darrers anys

ARA Balears
1 min
Un dia d'estiu a una platja de les Balears.

PalmaLes Illes Balears han viscut el tercer hivern més càlid de la seva història recent amb una disminució notable de les precipitacions. Segons l'estudi publicat aquest divendres pel Laboratori Interdisciplinari sobre el Canvi Climàtic de la UIB, enguany ha plogut un 26% menys que la resta d'anys des que se'n registren les dades (1991-2020).

L'hivern d'enguany només ha estat superat, pel que fa a la calor, pels del 1989-1990 i el 2015-2016. Segons les dades de l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), s'ha registrat un increment de més 1,2 graus de mitjana a l'Arxipèlag, 1,4 graus més en comparació amb Europa i 1,9 graus més que a la resta de l'Estat.

Pel que fa a la pluja, l'estudi destaca que els darrers anys s'ha registrat un descens continu i notable. Enguany, segons les dades publicades pel laboratori de la Universitat de les Illes Balears, les Pitiüses han viscut un hivern "sec o molt sec", Menorca "lleugerament sec" i a Mallorca va ser "normal" tot i que en alguns indrets com la serra de Tramuntana o el Migjorn va ser "lleugerament humit".

stats