Societat 09/05/2022

Les Balears tindran enguany 177 policies locals més

Mercedes Garrido ha visitat el curs de capacitació per a agents de Mallorca

ARA Balears
2 min
Curs de policies locals.

PalmaLes Balears disposaran enguany de 177 policies locals més als carrers. Així ho ha anunciat aquest dilluns la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido, durant una visita a la 43a edició del curs de capacitació per a agents que es desenvolupa a les instal·lacions de l'Escola Balear d'Administració Pública (EBAP).

El Govern ha informat que en aquests moments està formant un total de 61 policies locals funcionaris de carrera a Mallorca en dos grups, 10 a Menorca i 5 a Eivissa. A aquests, s'hi suma el curs per a policies interins, que estan cursant 35 aspirants a Mallorca, 22 a Menorca i 14 a Eivissa. I a aquests s'hi han d'afegir els 30 aspirants que d'aquí a poques setmanes acabaran una edició extraordinària descentralitzada del curs de capacitació per a policies locals a Eivissa.

Es tracta de més de 800 hores de formació d'un curs que acabarà el mes de novembre i que és imprescindible per accedir a la categoria de policia local. Segons Garrido, tot plegat ajudarà "a pal·liar la manca de policies locals que pateixen els municipis de les Illes, a minvar la càrrega de feina dels efectius i a incrementar l'eficiència i l'eficàcia del servei públic".

L'Executiu ha explicat que les instal·lacions de l'EBAP acullen la part teòrica, mentre que la formació esportiva, de trànsit i de tir es fa a altres instal·lacions esportives. A més del curs que es fa a Mallorca, per primera vegada s'estan fent edicions descentralitzades a Menorca i a Eivissa.

Els cursos suposen una inversió d'un milió d'euros i hi haurà 112 docents. També hi participen caps de policia de totes les categories, jutges, fiscals, la UIB, el Cos Nacional de Policia, la Guàrdia Civil, llicenciats en activitats físiques, monitors de defensa i el Col·legi Oficial de Psicòlegs.

stats