Delictes
Societat 18/03/2023

Les Balears tanquen el 2022 liderant, de nou, la taxa de criminalitat de l'Estat

Eivissa és l'illa amb un major nombre de delictes per cada 1.000 habitants

ARA Balears
2 min
Moment de la detenció per part dels agents de la Policia Nacional.

PalmaLes Illes Balears continuen sent, un any més, la comunitat autònoma de l'Estat amb una major taxa de criminalitat. Aquest dissabte el Ministeri de l'Interior ha informat que durant el 2022 es varen produir a l'Arxipèlag 64 delictes per cada mil habitants, una xifra molt superior a la mitjana estatal, que va ser de 49.

Durant tot el 2022, els cossos i forces de seguretat de l'Estat varen tenir coneixement de 75.942 infraccions penals, xifra que suposa un increment del 24,5% en comparació amb el 2021 (any marcat per la pandèmia i les restriccions), però un descens del 2,2% si es compara amb el 2019, abans de l'arribada de la crisi sanitària.

D'altra banda, el Ministeri ha detallat també que durant el 2022 la taxa de detinguts i investigats es va mantenir per damunt dels nivells previs a la pandèmia, amb 219 persones per cada mil infraccions penals, i gairebé 4 de cada 10 casos varen ser resolts. Des del 2019 s'ha reduït un 2,6% la criminalitat convencional, mentre que la cibercriminalitat creix; en el darrer exercici es varen denunciar 8.604 delictes informàtics, que majoritàriament varen ser estafes.

En el conjunt d'Espanya, la taxa de criminalitat se situa en 49 delictes o faltes per cada mil habitants. Les Balears encapçalen, juntament amb Catalunya (61) i Madrid (59), les comunitats amb una incidència major.

A través d'un comunicat, el Ministeri de l'Interior ha remarcat que l'Arxipèlag ha liderat "històricament" aquest indicador, perquè la taxa es calcula sobre la població censada, sense comptar l'existència d'una gran població flotant pel fet de ser una destinació turística.

Per illes, aquesta taxa acumulada dels darrers dotze mesos és de 64 delictes o faltes per cada mil habitants a Mallorca; de 79 a Eivissa; de 42 a Menorca i de 55 a Formentera. A Palma, la taxa de criminalitat és de 83 casos per cada mil habitants. D'entre els municipis de més de 20.000 habitants, altres localitats que superen la mitjana balear són Alcúdia, Calvià, Eivissa, Sant Antoni de Portmany i Sant Josep de sa Talaia.

stats