Societat 22/08/2022

Les Balears, la segona comunitat amb la millor gestió dels residus a l'hostaleria, segons Ecovidrio

7 de cada 10 establiments amb més concentració turística de l'Estat ja han instaurat mesures de sostenibilitat

ARA Balears
1 min
Un treballador llança residus de vidre al contenidor verd

PalmaLes Balears són la segona comunitat costanera que millor gestiona els residus dins l'hostaleria, segons el I Baròmetre sobre la sostenibilitat hostalera d'Ecovidrio, l'entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge dels residus d'envasos de vidre a l'Estat. És el primer estudi que es fa a Espanya i ha tengut en compte més de 10.000 establiments de les Illes Balears, Catalunya, el País Valencià, Múrcia i Andalusia.

En total, les Balears han obtingut 6,6 punts sobre 10, posicionant-se en el quart lloc del rànquing. Al capdavant hi ha el País Valencià (7,08) i Catalunya (7,06). També, Múrcia ha obtingut 6,9 punts i, tancant el rànquing, Andalusia, 6,3.

L'informe conclou que gairebé 7 de cada 10 establiments de les zones costaneres amb més concentració turística de l'Estat ja han instaurat mesures de sostenibilitat en els seus negocis. També, que el 84,6% dels establiments d'hostaleria ja utilitzen productes envasats en vidre reutilitzable.

I Baròmetre sobre la sostenibilitat

L'anàlisi s'emmarca dins la iniciativa #MovimientoBanderasVerdes de l'entitat. L'objectiu és conèixer el nivell d'implantació de les mesures de sostenibilitat als àmbits de gestió eficient de l'energia, gestió de residus, gestió de l'aigua i consum responsable. Al final de l'estiu, Ecovidrio guardonarà els 9 establiments més madurs en la gestió ambiental de la seva activitat.

stats