Societat 30/04/2021

Les Balears rebran 17,86 milions dels fons europeus per reforçar l'atenció de les persones amb dependència

S'espera que aquesta partida pressupostària augmenti progressivament en els pròxims anys

ARA Balears
1 min
La consellera Fina Santiago durant el Consell Territorial de Dependència

PalmaLa Conselleria d'Afers Socials i Esports enguany rebrà un total de 17,86 milions d'euros dels fons europeus per a equipaments destinats a persones amb dependència, exclusió social i infància tutelada. Segons han explicat, es preveu que la partida pressupostària que l'Arxipèlag augmenti progressivament fins a arribar als 24,44 milions el 2023.

Fina Santiago ha destacat la importància i oportunitat que suposen aquests fons per a les Balears i ha recordat que els serveis socials tradicionalment no han estat objecte de finançament europeu. A més, la consellera ha remarcat que aquestes inversions també generaran nous llocs de feina per als sectors de proximitat i de serveis a les persones.

Segons han detallat a través d'un comunicat, l'objectiu principal d'aquesta partida pressupostària és reforçar l'atenció de les persones amb dependència i necessitat de cures de llarga durada i, també, a l'atenció a la infància tutelada, l'exclusió social, la modernització tecnològica dels serveis socials i la millora de l'accessibilitat. Així, la Conselleria d'Afers Socials i Esports destinarà 43 milions a donar un nou impuls a la construcció de noves places i a la reforma de places residencials ja existents per a persones amb necessitat de cures de llarga durada, i 6,43 milions per als sistemes de teleassistència avançada.

Per altra banda, es preveu una inversió de 7,41 milions d'euros per a la modernització tecnològica dels serveis socials. Pel que fa a l'atenció de la infància tutelada, es preveu que la Conselleria d'Afers Socials i Esports hi destini 6,46 milions d'euros. En darrer lloc, es preveu que destinar quasi un milió d'euros a la millora de l'accessibilitat.

stats