Turisme
Societat 03/10/2023

Les Balears reberen 2,3 milions de turistes internacionals durant el mes d'agost

Es tracta d'una xifra que suposa una pujada del 7,26% respecte del mateix mes de l'any anterior

ARA Balears
1 min
Un 16% d’estrangers ha abandonat les Illes els darrers 10 anys

PalmaLes Balears reberen un total de 2.344.314 turistes internacionals durant el mes d'agost, una xifra que suposa una pujada d'un 7,26% respecte del mateix mes de l'any anterior, amb una despesa de 3.246,86 milions, un 21,86% més, segons les darreres dades publicades a l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

Es tracta de la segona xifra més alta i la millor pel que fa a la despesa des que se'n té constància. De mitjana, cada turista va gastar 191 euros durant el mes d'agost i va estar uns set dies a les Illes. En total, la despesa mitjana per persona es va situar en 1.385 euros.

De fet, el mes d'agost va ser la destinació principal dels qui viatjaren a l'estat espanyol, amb el 23,26% del total dels turistes internacionals, seguida de Catalunya i Andalusia. Els principals països de residència dels turistes que vingueren foren del Regne Unit (26,3%) i Alemanya (25,2%).

CAEB celebra la "bona dinàmica" de la temporada turística però alerta del repunt de la inflació

La presidenta de la Confederació d'Associacions Empresarials de les Balears, Carmen Planas, ha celebrat, en referència a les xifres de l'atur i contractació d'aquest dimarts, que es mantingui la "bona dinàmica" de la temporada turística, encara que ha expressat la seva preocupació pel repunt de la inflació, elevada al 3,5% a l'Estat espanyol. Planas ha mostrat la seva satisfacció que es mantingui la dinàmica laboral passats els mesos d'estiu, especialment en una època marcada per la pujada dels tipus d'interès, segons ha traslladat CAEB en un comunicat.

stats