Societat 23/01/2024

Les Balears mantindran la mascareta obligatòria, malgrat la "baixa incidència" de la grip

La taxa és de 67,2 casos per cada 100.000 habitants, tres punts més que la setmana anterior

ARA Balears
1 min
Vacuna contra el grip

PalmaLes Balears mantindran, de moment, l'ús obligatori de la mascareta als centres sanitaris malgrat que la taxa de grip "continua sent baixa". El requisit del Ministeri de Sanitat per retierar-les és acumular dues setmanes d'incidència descendent, un cas que encara no es dona a les Illes, segons ha exposat la Conselleria de Salut aquest dimarts.

Cal recordar que la incidència de grip a l'Arxipèlag, d'acord amb les dades de la segona setmana de l'any, és de 67,2 casos per cada 100.000 habitants, la qual cosa suposa una pujada de tres punts respecte de la setmana anterior. Per tant, Salut ha explicat que, encara que és veritat que les dades de la setmana número dos de l'any indiquen que les Balears tenen la incidència més baixa de tot Espanya quant a grip, la tendència, de moment, no és a la baixa. "La de grip i la taxa global (de malalties respiratòries) no està en fase descendent", han precisat.

Per darrere de la resta de l'Estat

Sobre aquest tema, la Conselleria ha afegit que, habitualment, cada any la situació epidèmica de les Balears va "per darrere" del que passa a escala estatal. Per tant, encara que les dades epidemiològiques de les Balears indiquen que "la taxa continua sent baixa", a l'Arxipèlag encara no s'han donat les dades de baixada que s'exigeixen des del Ministeri de Sanitat per aprovar la retirada de la mesura de protecció.

stats