Societat 26/04/2022

Les Balears lideraran el projecte de ciberseguretat a la sanitat de l'Estat

Patricia Gómez assegura que el govern espanyol invertirà nou milions d'euros a les Illes per a la transformació digital

1 min
Ciberseguretat.

PalmaLes Balears estaran al capdavant del projecte de ciberseguretat a la sanitat que prepara el govern d'Espanya. Així ho ha confirmat aquest dimarts la consellera de Salut, Patricia Gómez, al Parlament balear, on ha assegurat que les Illes "són la comunitat autònoma que més ha treballat en ciberseguretat" i que la transformació digital "és una de les prioritats del servei de salut".

"La inversió està més que demostrada", ha argumentat Gómez. I ha explicat que enguany es posen en marxa en l'àmbit de l'Atenció Primària projectes de millora de l'accessibilitat, interoperativitat, telemedicina i control de malalts crònics a domicili. Per això, l'Estat destinarà a l'Arxipèlag nou milions d'euros, segons ha assegurat la consellera.

Gómez ha respost així a les crítiques de la diputada del Partit Popular (PP), Isabel Borràs, qui ha acusat la Conselleria de Salut de gestionar "molts de milions d'euros per no mantenir ni millorar la xarxa informàtica". En aquest sentit, ha destacat que el ciberatac que va patir l'IB-Salut al febrer "encara no està resolt" i ha demanat a la consellera les conseqüències de l'aturada informàtica de l'Atenció Primària de l'11 d'abril.

La consellera de Salut ha demanat disculpes pel fet, que ha qualificat de "bastant greu". Ha explicat que la incidència es va detectar a primera hora del matí, quan "el sistema es va alentir fins que pràcticament era impossible accedir-hi". "Va ser un dia molt complicat de gestionar fins que la incidència va acabar solucionada a les 20 h de l'horabaixa", ha explicat.

stats