Onada d'aire càlid
Societat 23/01/2024

Les Balears fregaran els 25 graus a partir de dimecres

Aquest episodi de temperatura primaveral en ple gener no canviarà fins dissabte

ARA Balears
1 min
Un dia d'estiu a una platja de les Balears.

PalmaLes Balears fregaran els 25 graus de temperatura aquest dijous,a causa de l'arribada d'un potent anticicló que provocarà un ambient gens habitual un mes de gener a les Illes. Segons les previsions de l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), municipis com Inca, Binissalem i Sencelles arribaran als 24 graus, mentre que les temperatures mínimes no baixaran dels 9 o 10 graus. Pel que fa a Palma, dijous assolirà els 23 graus.

L'anticicló que arribarà els propers dies estarà marcat per una entrada d'aire molt càlid que provocarà aquestes temperatures primaverals en ple hivern. El termòmetre s'anirà enfilant progressivament a partir de dimecres, i no serà fins dijous i divendres que les màximes tocaran sostre.

La temperatura més suau que es registrarà durant les hores diürnes a les Balears no deixarà de rondar els 20 graus. Andratx i Alcúdia quedaran a 20 graus, mentre que municipis de la Serra com Bunyola, Esporles i Valldemossa assoliran els 22 graus. Aquest ascens de les temperatures durarà fins al cap de setmana, quan està previst que els termòmetres tornin a caure.

Aquesta entrada d'aire càlid afectarà bona part de la Península. Moltes zones d'Espanya tindran temperatures pròpies de maig i valors entre 10 i 14 graus per damunt dels habituals. Només a les capitals de província més altes, àrees de muntanya i llocs on la boira tardi més a aixecar-se no se superaran els 20 graus. A partir del cap de setmana, les temperatures començaran a baixar lleugerament.

stats