Societat 02/02/2022

Les Balears, la comunitat més cara per comprar un habitatge

El preu mitjà del metre quadrat és de 3.330 euros

ARA Balears
2 min
Una immobiliària de Palma.

PalmaLes Illes Balears són la comunitat autònoma de l'Estat on més cars són els habitatges en venda. Segons el darrer estudi del portal immobiliari Pisos.com, el preu dels habitatges ha augmentat un 5,21% més aquest mes de gener i el preu mitjà del metre quadrat dels immobles en venda a l'Arxipèlag se situa ara en 3.330 euros.

L'Arxipèlag lidera el rànquing seguit per Madrid (que durant molts mesos estava en la primera posició) que té un preu mitjà del metre de 3.146 euros, mentre que la mitjana nacional és gairebé un 50% menor en relació amb les dades publicades aquest dimecres per Pisos.com. Així, segons les darreres dades, el preu mitjà del metre quadrat dels habitatges en venda a l'Estat és de 1.883 euros, mentre que l'augment registrat en comparació amb l'any passat és d'un 3,30%.

El director d'aquests estudis del portal immobiliari ha destacat que després de la crisi econòmica derivada de la pandèmia el mercat immobiliari continua amb la seva recuperació i manté "una dinàmica ascendent i continuarà creixent durant els pròxims mesos". Tot i que ha destacat que l'increment dels habitatges de segona mà serà més progressiu, s'espera que també remunti fins a nivells de les noves obres.

Palma, la quarta capital més cara de l'Estat

El preu de l'habitatge ha augmentat un 8,98% a Palma en comparació amb l'any passat (el cinquè augment més elevat de l'Estat) i la capital balear es manté com la quarta més cara per comprar un habitatge d'Espanya. Segons Pisos.com el preu mitjà del metre quadrat dels habitatges en venda és de 3.453 euros, molt per sobre de la mitjana estatal, però també lluny de Sant Sebastià, la capital més cara de l'Estat, on el preu mitjà del metre quadrat és de 5.283 euros.

stats