Societat 06/11/2023

Les Balears, la comunitat autònoma on es demanen més idiomes per fer feina

Del total de vacants que demanen llengües, l'anglès se sol·licita en el 69,5% dels casos; l'alemany, en el 24,6%, i el francès, en el 13,69%

ARA Balears
1 min
Una oficina. / ARA BALEARS

PalmaLes Balears varen ser la comunitat autònoma en què es varen sol·licitar més idiomes per accedir a un lloc de feina el 2022, amb un 18,6% de les vacants i amb un creixement de més de quatre punts respecte de l'any anterior, segons dades publicades per Infoempleo i Afedecco, recollides per Europa Press. En aquest sentit, del total de vacants que demanen idiomes, l'anglès se sol·licita en el 69,5% dels casos; l'alemany, en el 24,6% de les ofertes, i el francès, en el 13,69%.

En termes generals, l'any passat les empreses que varen sol·licitar el requisit d'idiomes en les seves ofertes varen augmentar respecte dels anys anteriors, i assoliren la millor dada d'ençà que va començar la crisi sanitària. Això no obstant, les posicions que requereixen els idiomes estrangers encara no han assolit les mateixes xifres que en els anys anteriors a la pandèmia.

L'any passat, aquest requisit es va incloure en un 16,87% de les ofertes publicades a tot l'Estat, 7,73 punts percentuals per damunt de la xifra del 2021. Tenint en compte el percentatge d'ofertes de feina que exigeix idiomes per autonomies, són les comunitats més vinculades al turisme i a la migració les que han sol·licitat el coneixement d'altres llengües en les seves vacants.

stats