Societat 22/08/2018

Balears es promociona com a destinació ornitològica al Regne Unit

El Parc Natural de l'Albufera de Mallorca rep 120.000 visitants cada any

Efe
2 min
Ànneres de bec vermell a s'Albufera de Mallorca.

L'Agència d'Estratègia Turística de les Illes Balears (AETIB) ha acudit a la reconeguda mostra internacional d'aus British Birdwatching Fair de Rutland (Regne Unit) per presentar l'Arxipèlag com a destinació d'observació d'aus. Aquesta s'ha convertit, en els últims anys, en una motivació creixent dels visitants que acudeixen a les Illes.

El Parc Natural de l'Albufera de Mallorca, l'aiguamoll més extens de les Balears, rep prop de 120.000 visitants cada any. Es tracta de persones interessades en l'observació d'aus, segons han informat la Vicepresidència i la Conselleria de Turisme en un comunicat. El mercat britànic és un dels que més visitants aporta amb aquest interès. El Regne Unit destaca, a més, per ser el país amb major densitat i nombre d'ornitòlegs i per tenir el mercat més gran de productes i serveis relacionats amb l'ornitologia.

L'expositor de l'AETIB ha comptat amb la presència de l'ornitòleg Pere Tomás, especialista en ecoturisme, per presentar l'Arxipèlag com a destinació d'observació d'aus. A més, ha organitzat una conferència sobre el tema a la qual han assistit més de 120 persones.

El fenomen de la migració d'aus ha convertit la Comunitat Autònoma en un paradís per als 'birdwatchers'. Cada any, més de 300 espècies d'aus migratòries visiten les Illes Balears, principalment a la tardor, l'hivern i la primavera. La visita d'un gran nombre d'aus durant tres estacions de l'any fa que Balears sigui considerat un dels millors punts d'observació.

L'ornitòleg Xavier Méndez, de Menorca, membre del segment estratègic turístic d'ecoturisme, va assistir també a la fira, així com ornitòlegs d'Eivissa i de Formentera, i representants dels consells de Mallorca i Formentera i de l'AETIB.

La fira British Birdwatching Fair, que en aquesta edició celebra el seu 30è aniversari, és la major i més veterana fira del sector de l'ornitologia a tot el món. L'esdeveniment reuneix prop de 300 expositors organitzats per categories i dedicats a l'art i la fotografia, les organitzacions no governamentals, els viatges i el turisme, l'òptica, els llibres, els vídeos i les revistes, l'alimentació per a aus, la roba i els accessoris de camp.

Els expositors estan repartits en vuit grans carpes de lona muntades en plena naturalesa, a la reserva natural de RutlandWater. La fira, que rep uns 22.000 visitants, aproximadament, organitza un programa de conferències, tallers i altres activitats paral·leles.

stats