Meteorologia
Societat 13/06/2023

Les Balears, en alerta taronja per pluges i tempestes

Emergències ha activat el nivell índex de gravetat 1

ARA Balears
1 min
Un dia de pluja al centre de Palma.

PalmaEmergències de les Balears ha activat l'alerta taronja per pluges i tempestes a totes les illes a causa de l'aproximació d'una Depressió Aïllada en Nivells Alts (DANA) que està previst que afecti tot l'Arxipèlag entre aquest dimarts i aquest dimecres. En concret, s'ha activat el nivell índex de gravetat 1 (IG1).

Cal recordar que l'IG1 es correspon habitualment amb l'alerta taronja de les agències meteorològiques i es decreta quan la informació permet preveure la imminència d'un fenomen advers amb una probabilitat d'entre un 40% i un 70%.

L'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha informat que aquest dimarts les pluges i tempestes podran ser fortes, principalment a Mallorca a partir de l'horabaixa, i molt fortes a Eivissa i Formentera durant el vespre.

L'Aemet ha explicat que a partir de dijous es preveuen cels amb pocs núvols i amb un ascens de temperatures, però, no obstant això, podria caure algun ruixat aïllat, sobretot en el sud-est de Mallorca i Eivissa. Durant el cap de setmana no s'esperen precipitacions i es preveu un ascens encara més elevat de les temperatures.

stats