Societat 18/05/2023

Les Balears acullen un campus lingüístic amb joves d'arreu d'Europa

Els participants han conversat sobre les seves experiències com a parlants d'idiomes minoritaris

ARA Balears
1 min
18.05.2023 Campus ECCA Illes Balears

PalmaEl refugi de Son Amer, a Escorca, va ser el cap de setmana passat la seu d'un campus per a estudiants d'entre 14 i 17 anys de vuit regions europees, en el marc del Projecte Activitats a l'Aula de la Carta Europea (EECA), organitzat per la Xarxa per a la Promoció de la Diversitat Lingüística (NPLD). Tots ells, acompanyants dels seus docents, van parlar sobre les seves experiències com a parlants d'una llengua regional o minoritària, a través de tallers i activitats. També s'han posat sobre la taula temes com els drets lingüístics, el plurilingüisme i la diversitat lingüística europea.

En el marc de la trobada, han conversat sobre els drets lingüístics que tenen, reflectits en la Carta Europea de les Llengües Regionals o Minoritàries. En representació de la regió catalanoparlant hi ha participat l'Escola Andorrana de Batxillerat. La resta de centres que hi han assistit han estat: Scola Ladina de Fascia (regió de Trento, Itàlia), Istituto Statale di Istruzione Superiore Magrini Marchetti (regió de l'Udin, Itàlia), Ady Endre Higschool (Budapest, Hongria), Salesianos Barakaldo (País Basc), Ysgol Garth Olwg (País de Gal·les), Sverigefinska skolan (Estocolm, Suècia) i CSG Bogerman Balk (regió de Frísia, Països Baixos).

Ara, una vegada recollides les conclusions del campus, es traslladaran a l'Assemblea General de la NPLD, que es farà a Rennes (Bretanya francesa) els dies 8 i 9 de juny.

stats