Societat 01/06/2023

Baleària presenta el primer ferri elèctric de l'Estat

Aquesta embarcació farà la ruta entre Eivissa i Formentera

ARA Balears
2 min
El ferri navegant entre Eivissa i Formentera

PalmaBaleària ha presentat aquest dijous el nou ferri elèctric (el primer de tot l'Estat) que des de principis de maig fa ja la ruta entre Eivissa i Formentera. Davant més de 300 persones del sector nàutic, la naviliera ha explicat quines són les característiques principals de l'embarcació i els resultats del primer mes de travessies i han obert les portes al sector a incloure progressivament aquest tipus de vehicles a la seva flota per contaminar menys i ser més respectuosos amb el medi ambient.

El ferri arribant a Eivissa

Nombrosos assistents a la presentació han destacat la qualitat i la importància de la inclusió dels vehicles elèctrics a la flota de les navilieres i han destacat que suposarà "un abans i un després". D'altra banda, també han remarcat que "la reducció de la contaminació i del renou dels motors als ports és una gran notícia i que aquest projecte ha de suposar el sus per a totes les navilieres".

El Cap de Barbaria és la primera embarcació d'aquestes dimensions amb zero emissions que circularà a Espanya i podrà transportar un total de 390 passatgers i 240 ml de càrrega. A més, també va explicar durant l'explicació del projecte que el vaixell disposarà d'un sistema d'emmagatzematge d'energia, amb bateries de liti de darrera generació que li permetran tenir una autonomia de 12 h al port, així com una presa de connexió a terra de cold ironing. La planta elèctrica del vaixell tindrà un sistema de gestió intel·ligent per optimitzar en tot moment el seu ús i millorar la seva eficiència. Durant totes les fases d'aproximació, maniobra, amarrament i estada a port el vaixell no emetrà gasos contaminants a l'atmosfera i, per tant, segons ha detallat Baleària, "representarà una millora substancial per a la qualitat de l'aire respecte dels vaixells que actualment operen en la ruta". El vaixell té 82 metres d'eslora i 15,5 de mànega i podrà navegar a fins a 14 nusos.

D'altra banda, també van informar que tot i tractar-se d'un vaixell elèctric, l'embarcació garantirà els serveis que s'ofereixen actualment i garantirà l'abastiment de subministraments a Formentera.

stats