Societat 30/06/2020

Avancen les obres de connexió entre Palma i Marratxí

Iván Sevillano: "Prioritzam els vianants i ciclistes per sobre de l'ús del vehicle"

Ara Balears
2 min
Avancen les obres de connexió entre Palma i Marratxí

PalmaContinuen les obres de connexió entre Palma i Marratxí. El projecte inclou l'adequació del pas sobre el torrent Gros i de les connexions de la carretera amb el camí de la Fita i el camí de la Cabana. Una vegada aixecada l'estructura del pont que connectarà les barriades de Palma i Marratxí, separades fins ara pel torrent, les tasques se centren en l'execució del traçat de la via, així com d'un carril per a bicis, de 2,5 m, i un altre per a vianants, també de 2,5 m.

Aquest dimarts, la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera; el conseller de Mobilitat i Infraestructures de la institució insular, Iván Sevillano; el batle de Palma, José Hila, i el batle de Marratxí, Miquel Cabot, han visitat l'obra del torrent Gros projectada a la carretera vella de Bunyola (Ma-2031), iniciada el mes de febrer.

La presidenta Catalina Cladera ha destacat que "aquesta obra suposa una millora important pel que fa a la seguretat d'aquesta secció de la carretera, però també per a la mobilitat sostenible i la integració paisatgística, ja que permetrà connectar els dos municipis amb un eix cívic per a vianants i bicicletes i, a més, generarà dues zones verdes que faran més agradable el passeig".

Per la seva banda, el conseller Iván Sevillano ha remarcat la importància d'aquest projecte i ha explicat que "s'hi inclouran més de 300 arbres". Sevillano ha destacat, també, que des del Departament de Mobilitat i Infraestructures "prioritzam els vianants i ciclistes per sobre de l'ús del vehicle, i aquest és un clar exemple d'això". A més, ha detallat Sevillano, "amb aquest projecte també ampliam la capacitat hidràulica del torrent per prevenir possibles pluges torrencials en una zona tan poblada".

El projecte, que té un pressupost d'1,7 milions d'euros, té un termini d'execució de deu mesos. Amb aquesta són dues les obres projectades al terme municipal de Marratxí.

stats