Societat 16/04/2020

El Consell de Mallorca reprèn les obres de l'autopista de Campos i set projectes més

La institució havia paralitzat les tasques pel decret de l'Estat i només continuava actuant a la carretera Orient-Alaró per reparar un despreniment

K. O.
1 min
autopista

PalmaEl Departament de Mobilitat i Infraestructures del Consell de Mallorca va reprendre aquest dimecres vuit de les nou obres, entre les quals hi ha l'autopista de Campos, que el decret del govern espanyol va paralitzar. Només les actuacions per reparar un tram entre el quilòmetre 12 i 14 de la carretera que uneix Orient i Alaró es varen haver de mantenir perquè es tractava d'una obra d'emergència per retirar un despreniment, segons han informat fonts del departament a aquest diari.

La resta d'obres que s'han posat en marxa són la variant d'Algaida, que ha d'enllaçar la carretera antiga de Manacor; les obres d'accés a Lloseta des de l'autopista de sa Pobla (Ma-13); la millora del passeig de l'estació de Muro; el projecte de Son Llaüt, que connectarà l'Ma-13 amb els polígons de Santa Maria i Consell, i la conversió de l'Ma-19 en via urbana. A més, també es reprenen les tasques per instal·lar mesures contra els incendis al túnel de Sóller i les obres al torrent Gros per millorar el funcionament i la seguretat viària a la carretera vella de Bunyola.

Cal recordar que dimarts la Plataforma Antiautopista va demanar al Consell de Mallorca que reconsideràs la construcció de l'autopista de Campos perquè la pandèmia de coronavirus configura un escenari "absolutament" diferent del que va determinar l'aprovació del projecte que ja era qüestionat per l'entitat. Els activistes diuen que com que el creixement del sector turístic i residencial es reduirà per la crisi del covid-19, també ho farà el volum de vehicles que circulen per les carreteres.

stats