Societat 13/12/2021

Els contagis a les escoles, el pont i les festes de Nadal disparen la venda de tests d'antígens

El president del Col·legi Oficial de Farmacèutics ha assegurat que va passar el mateix durant l'onada anterior

ARA Balears
2 min
Una farmacèutica venent un test d'antígens.

PalmaLes vendes de tests d'antígens a les farmàcies de les Balears han augmentat de manera considerable durant les dues darreres setmanes. La raó? Segons ha explicat a Europa Press el president del Col·legi Oficial de Farmacèutics (Cofib), Antoni Real, l'increment de casos que s'han registrat a les escoles després del pont de desembre i la proximitat de les festes de Nadal ha fet que la venda d'aquest producte s'hagi disparat.

Real assegura que durant els darrers dies "la demanda ha augmentat bastant", d'una manera molt similar a com ho va fer durant l'anterior onada de contagis. D'acord amb el president del Cofib, hi ha hagut diferents factors que s'han sumat i que han provocat aquest creixement.

El primer de tots ha estat l'increment de casos a les escoles, ja que "per precaució" molts familiars i contactes han anat a les farmàcies per comprar una d'aquestes proves. Aquesta pujada dels contagis en els centres educatius de les Illes s'ha sumat al pont de desembre i a la proximitat de les festes de Nadal, dies en què es produexien més interaccions socials i familiars.

Des del Cofib han apuntat que, com que es tracta d'un producte que no requereix prescripció mèdica, no hi ha dades que comptabilitzin les dispensacions. Tot i això, han assenyalat que a les farmàcies sí que hi ha anat més gent que els cerca per fer-se'ls abans d'anar als dinars i sopars nadalencs.

Sobre la fiabilitat del test d'antígens, Real ha remarcat que serveixen sobretot per confirmar positius i ha recordat que "el problema són els asimptomàtics, que difícilment es poden detectar". A més, ha subratllat la importància de realitzar aquesta prova al segon dia de tenir símptomes.

Respecte de la proposta del PP de demanar al Govern que es facilitin tests d'antígens gratuïts per Nadal, Real ha considerat que "no seria forassenyat" per evitar contagis, encara que ha insistit que es tracta d'un producte que ja s'ofereix des del sistema de salut públic.

stats