Societat 13/10/2020

Una auditoria troba "greus deficiències" a les sales d'operacions de Can Misses

S'han obert quatre expedients sancionadors que sumen 380.000 euros

Ara Balears
1 min
Imatge d'arxiu de l'hospital de Can Misses. / ARA BALEARS

PalmaL'auditoria externa encarregada pel Servei de Salut de les Illes Balears l'hospital de Can Misses ha trobat "greus deficiències" tant en l'estructura com en el servei de manteniment del bloc quirúrgic de l'hospital, segons ha informat l'agència Efe. Aquestes conclusions han motivat l'obertura de quatre expedients sancionadors greus a l'adjudicatària de la construcció del centre d'un total de 380.000 euros.

L'auditoria externa es va iniciar a final del 2018, després del treball d'inspecció que varen fer els tècnics de l'àrea de Salut d'Eivissa i Formentera, arran de l'aparició de mosques que varen obligar a tancar el bloc quirúrgic de l'hospital. L'objectiu de l'auditoria encarregada a l'empresa Tragsa era verificar la situació, així com analitzar i avaluar l'estat tècnic, principalment, del bloc quirúrgic.

Per aquest motiu, es va inspeccionar la qualitat de la construcció, el seu estat de conservació i l'ús que se'n fa, amb la finalitat d'identificar "hàbits operatius o de conservació inadequats". Varen ser dos tècnics els encarregats de fer l'auditoria i varen analitzar la seguretat industrial de les instal·lacions i la seguretat enfront del risc biològic.

Com a resultat, l'auditoria ha determinat la troballa de greus deficiències a l'estructura i en el servei manteniment del bloc quirúrgic, que han derivat en l'obertura dels expedients.

stats