Societat 11/04/2022

L'Audiència de Palma condemna un home a dos anys de presó per abusar de la filla d'una amiga

La Fiscalia demanava inicialment cinc anys de condemna per al processat

ARA Balears
1 min
Imatge del processat durant el judici aquest dilluns.

PalmaUn home de 54 anys acusat d'abusar sexualment de la filla d'una amiga ha acceptat aquest dilluns dos anys de presó i cinc de llibertat vigilada i el compromís de fer un curs d'educació sexual. La Secció Primera de l'Audiència Provincial de Palma l'ha jutjat aquest dilluns per uns fets pels quals la Fiscalia demanava inicialment cinc anys de presó, en considerar que ell cuidava la menor en el moment dels abusos.

Finalment, i després que les parts arribassin a un acord, l'home ha rebut la condemna per abús sexual a menor, sense l'agreujant de la cura. Així, no entrarà a la presó sota la condició que faci un curs d'educació sexual, pagui en dos anys la responsabilitat civil de 2.000 euros i no s'acosti a la víctima per cap mitjà durant cinc anys.

Els fets jutjats daten d'octubre del 2015 i desembre del 2016, quan –segons l'escrit del Ministeri Fiscal– l'acusat era a la casa de la víctima cuidant-la, quan ella tenia set anys. Aleshores, simulant que jugava amb ella, la va obligar a fer-li un massatge als genitals per damunt la roba.

La víctima es troba actualment en tractament terapèutic a l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS), mentre que l'home ja tenia prohibit acostar-se i comunicar-se amb ella des del 13 de gener de 2018, quan així ho va acordar el jutjat d'Instrucció número 1 de Manacor. Ara, el processat haurà d'abonar 3.000 euros en concepte de danys morals.

stats