Societat 26/06/2019

L'Audiència Nacional reclama una fiança de 64,2 milions d'euros a Sa Nostra

El jutge Santiago Pedraz decreta l'obertura del judici oral per als exdirectius Pau Dols, Rafael Oliver i Pere Batle

A. S.
1 min
Imatge Son Bordoy, ubicat entre el Molinar i l'autopista de Llevant. ARXIU

PalmaL'Audiència Nacional obre judici oral contra la cúpula de l'extingida Sa Nostra i li reclama una fiança solidària de 64,2 milions d'euros, una de les més altes de la història judicial de les Balears, segons publica aquest dimecres 'El Mundo'. Amb aquesta fiança, el jutge Santiago Pedraz, que ja dona per acabada la instrucció, pretén assegurar la sanció per la malversació de 40 milions d'euros per urbanitzar els terrenys de Son Bordoy, en cas que acabi en condemna. També reclama una fiança a 11 societats que podrien haver intervingut en el frau com a responsables civils subsidiàries.

El magistrat insta Pau Dols, Rafael Oliver, Pere Batle i els promotors immobiliaris Martín Gual i Javier Collado a abonar la fiança i els avisa que, si no ho fan, els embargaran tots els béns que siguin necessaris per assegurar-ne el pagament. També els dona un termini d'un mes perquè presentin els seus escrits de defensa.

La Fiscalia acusà Dols, Oliver, Batle, Gual i Collado d'un delicte continuat d'apropiació indeguda i un delicte societari i manté per als quatre primers quatre anys de presó i una multa de 12.000 euros. Mentrestant, per a Collado continua reclamant dos anys i mig de presó i una multa de 9.600 euros. També els demana a tots una inhabilitació especial per a l'exercici d'activitats professionals vinculades al sector financer o bancari durant el temps de la condemna.

stats