Societat 31/07/2013

Una avaria paralitza el trànsit ferroviari a Catalunya durant una hora

Una avaria informàtica al centre de control de trànsit d'Adif ha obligat a aturar els trens en plena operació sortida de les vacances d'agost

Ara
1 min

BarcelonaUna avaria al centre de control de trànsit centralitzat d'Adif (CTC) ha obligat a aturar durant una hora la circulació ferroviària de Catalunya, segons ha informat la companyia. A les cinc de la tarda s'ha detectat un error en els equips de comunicació del centre de control que afectava dispositius essencials com els sistemes de gestió i regulació de trànsit. Per garantir la seguretat s'ha ordenat la paralització de totes les circulacions fins que s'ha recuperat la funcionalitat dels sistemes.

Renfe ha comunicat que el servei s'ha començat a restablir, progressivament, a partir de les sis de la tarda i, cap als volts de les deu de la nit de dimecres, els combois ja circulaven amb normalitat.

Un centenar de trens s'ha vist afectats per l'aturada i alguns combois han acumulat retards d'entre 30 minuts i una hora. En concret, la incidència ha obligat a aturar 13 línies de Rodalies i ha afectat totes les línies d'ample convencional. Els trens de l'AVE no s'han vist afectats perquè circulen per vies pròpies.

La incidència s'ha produït en plena operació sortida de les vacances d'agost. La Direcció General de Protecció Civil ha activat l'alerta Ferrocat fins que l'avaria ha estat solucionada i ha informat que no ha estat necessària cap evacuació com a conseqüència de les aturades.

Adif ja ha obert una investigació per determinar les causes de l'avaria.

stats